1. Doe je onderzoek voor en tijdens het auto-aankoopproces

Onderzoek naar auto-aankopen omvat het zoeken naar het merk en model van uw gewenste auto en ervoor zorgen dat er geen grote klachten, terugroepingen of veiligheidsgerelateerde gebreken zijn bij de consument. Alleen omdat je van het uiterlijk houdt, wil nog niet zeggen dat het een goede eerste auto is. Het is belangrijk om uw emoties op afstand te houden wanneer u uw ideale eerste voertuig onderzoekt.

Alleen omdat er een nieuwe pick-up op de markt is, wil nog niet zeggen dat dit de beste auto is voor uw dagelijkse behoeften. Als u geen gezin heeft, is een SUV of minibus misschien ook niet de beste keuze. Onderzoek de kosten van brandstof, onderhoud en reparaties.

 

2. Stel een budget op

Wees realistisch met uw autobudget. Als u de auto zelf moet betalen, is dit een belangrijk moment om uw verantwoordelijkheid te tonen en mogelijk honderden (zo niet duizenden) bij de dealer te besparen. Hoewel de beste optie is om het hele voertuig contant te betalen, is dat soms gewoon niet mogelijk. De meeste autokopers hebben een financiering nodig.

Vergeet niet om bij het bepalen van de auto die u zich kunt veroorloven rekening te houden met uw aanbetaling en de duur van uw lening.

3. Ontvang een RDW-rapport (inclusief voertuiggeschiedenis en inspectierapporten)

Koop nooit een voertuig zonder eerst een RDW-rapport te bekijken. Als u het VIN-nummer van het voertuig kent, kunt u het voertuiggeschiedenisrapport op RDW opzoeken. Als u echter een voertuig bij een dealer koopt, hebben ze hoogstwaarschijnlijk een RDW-rapport gratis beschikbaar.

Dit rapport biedt essentiƫle informatie over het vorige leven van het voertuig, waaronder waarde auto informatie, ongevallenrapporten, emissieresultaten, onderhoudsgegevens, bpm berekenen, titelinformatie en geschiedenis van vorige eigenaren.

4. Koop geen gebruikte auto van een particuliere verkoper

Tenzij u een familielid of goede vriend van de familie heeft die u veel wil geven, blijf dan weg bij particuliere verkopers. Er zijn veel risico’s aan verbonden en het kan veel extra tijd, geld en energie toevoegen aan uw auto-aankoopreis. Een auto kopen en verkopen bij een dealer is een stuk eenvoudiger en veiliger.