FG is van plan om tegen 2030 $ 10 miljard aan inkomsten uit blockchain te genereren

Nigeria is van plan om tegen 2030 tot $ 10 miljard aan inkomsten te genereren via blockchain-technologie. Dit is volgens een verklaring van de heer Kashifu Inuwa, directeur-generaal van de National Information Technology Development Agency (NITDA).

 

Tijdens een bijeenkomst van belanghebbenden om het National Blockchain Adoption Strategy Framework in Abuja te herzien, identificeerde Inuwa blockchain-technologie als een grote bijdrage aan de ontwikkeling van economieƫn wereldwijd. Hij verklaarde dat Nigeria de technologie moest gebruiken om de economie van het land te stimuleren.

 

Als we in Nigeria kijken naar onze jeugdige bevolking, die voornamelijk digitaal inheems is en met onze positie in Afrika, kijken we hoe we in 2030 minstens zo’n 6 tot 10 miljard dollar kunnen krijgen. eenvoudig bitcoin kopen ideal online.

 

De heer Kashifu Inuwa, directeur-generaal van NITDA

Inuwa citeerde een recent PwC-rapport waarin werd voorspeld dat blockchain het komende decennium $ 1,76 biljoen zou bijdragen aan het wereldwijde bruto binnenlands product (bbp).

 

NITDA Boss, Kashifu Inuwa

Afgaande op het rapport vermeldde hij dat Nigeria de acceptatie van blockchain door China zou moeten evenaren, waardoor de grootste economie ter wereld tegen 2030 bijna een half biljoen dollar ($ 460 miljard) aan inkomsten zou kunnen genereren. een tesla aandeel aanvragen online is mogelijk.

 

“We willen dat Nigeria strategisch wordt geplaatst om waarde te halen uit dit economische potentieel van blockchain”, zei hij.

 

Voorgesteld lezen: hoe de app Coins in eigendom van Nigeria grensoverschrijdende betalingen vereenvoudigt via zijn unieke blockchain-systeem

 

Nigeria heeft momenteel geen wettelijk kader of regelgeving voor de acceptatie van blockchaintechnologie. Bij gebrek aan overheidsregulering blijven blockchain-gebaseerde startups zich in het land verspreiden, vooral in de fintech-sector.

 

 

Blockchain-bedrijven zijn booming

Nigeria is de grootste betalings- en blockchain-gebaseerde financiĆ«le dienstverlener van Afrika. Nigeria is de thuisbasis van meer dan 200 fintechs – ongeveer 50% van meer dan 400 actieve fintech-bedrijven in Afrika.

 

Blockchain, Fintech en de toekomst van het bankwezen door Austin Okere

Volgens McKinsey hebben Nigeriaanse fintechs tussen 2014 en 2019 meer dan een half miljard dollar ($ 600 miljoen) aan financiering opgehaald. Alleen al in 2019 hebben Nigeriaanse fintechs tot $ 122 miljoen binnengehaald – 25% van de $ 491,6 miljoen die zijn opgehaald door Afrikaanse tech startups. Alleen Kenia trok meer geld aan en haalde $ 149 miljoen op.

 

Cryptocurrency was de frontlinie van blockchain-toepassingen in Nigeria, die Afrika leidt in het volume van peer-to-peer (P2P) bitcoin-transacties, gevolgd door Zuid-Afrika, Kenia en Ghana.

 

In oktober verhandelde Nigeria P2P-volumes ter waarde van ongeveer $ 32,3 miljoen – meer dan 240% hoger dan de Zuid-Afrikaanse $ 9,3 miljoen. Tot 34 startups met cryptocurrency zijn actief in Lagos, de technische hoofdstad van Nigeria. In het 2020 Global Crypto Adoption-rapport van Chainalysis werd Nigeria gerangschikt als het 8e land met de hoogste acceptatie van cryptocurrency ter wereld.

 

Zonder enige gecentraliseerde autoriteit die hun zaken regelt, floreren blockchain-bedrijven in Nigeria voor een groot deel. Maar het landschap gaat misschien veranderen.

 

Nigeria is van plan om Blockchain-platforms te reguleren

De stap van NITDA om aan te dringen op de grootschalige acceptatie van blockchain in Nigeria, impliceert dat de technologie zal worden onderworpen aan wettelijke richtlijnen om toezicht te houden op de ontwikkeling en toepassing ervan.

 

In oktober werd een nationaal strategiekader voor blockchain-adoptie opgesteld door NITDA, het federale ministerie van Communicatie en digitale economie en de federale overheid.

 

Een door de overheid opgesteld wettelijk / regelgevend kader is een doorslaggevende factor geworden die de succesvolle acceptatie van blockchain-technologie in zowel de publieke als de private sector zou sturen en bepalen.

 

Nationale adoptiestrategie voor blockchain (voorgesteld ontwerp)

NITDA riep op tot een regelgevingsschema om de acceptatie van blockchain in het land in alle sectoren van de economie te regelen. Mocht dit worden geĆÆmplementeerd, dan zullen alle bedrijven die blockchain-gerelateerde diensten aanbieden, niet langer zelfstandig kunnen draaien.

 

Dit betekent dat bedrijven die de technologie gebruiken, kunnen worden belast door de overheidsregelgever.

 

Bedenk dat de Securities and Exchange Commission (SEC) in september richtlijnen heeft voorgesteld om het aanbod van crypto- en blockchain-gebaseerde digitale activa in het land te reguleren.

 

Als onderdeel van de richtlijnen zouden alle crypto-activa en tokens die zijn geclassificeerd als grondstoffen en effecten, onderworpen zijn aan SEC-voorschriften.

 

Alle emittenten of exploitanten van deze activa moeten een eerste beoordeling indienen. De indieningskosten bedragen N10.000 en de commissie zou een percentage registratiekosten in rekening brengen, afhankelijk van de classificatie van het bedrijf.

 

Het feit dat zowel de SEC als de NITDA zich richten op blockchain-services is geen toeval en lijkt deel uit te maken van het plan van de regering om ‘waarde uit blockchain te halen’.

 

Samengevat

Eerder dit jaar lanceerde Chinad zijn nationale blockchain-netwerk dat wereldwijd door bedrijven kan worden gebruikt. Net als China is het ook mogelijk dat Nigeria overweegt om een eigen blockchain-netwerk te lanceren.

 

Blockchain overstijgt cryptocurrency / financiƫle diensten en kan in veel andere sectoren worden gebruikt, waaronder gezondheidszorg en onderwijs. Crypto is niet gereguleerd in Zuid-Afrika of Kenia, waarbij de regeringen regelgevingsplannen voorstellen die vergelijkbaar zijn met die van de SEC in Nigeria.

 

In de toekomst valt nog te bezien hoe het plan van Nigeria om gebruik te maken van de miljard dollar blockchain-industrie zich zal ontvouwen.