Veel mensen vinden de liefde van hun leven door de grote verscheidenheid aan dating-apps en websites die er zijn. Maar het kan doorzettingsvermogen vergen en er zijn manieren om succes te vergroten.

Online naar een partner zoeken kan een zielvernietigende onderneming zijn. Maar als je merkt dat je berichten altijd worden beantwoord door mensen die je liever niet ontmoet, of als je op honderd rampzalige dates bent geweest, wanhoop dan niet – er zijn dingen die je kunt doen om je kansen te vergroten.

Goede dating sites

Ten eerste is het belangrijk realistisch te zijn en onthoud dat veel mensen die zich hebben aangemeld bij online datingsites of sex date zoeken datingsites ze niet al te serieus nemen.

“Dating-apps worden vaak gezien als een soort entertainment in plaats van de zoektocht naar de liefde van je leven”, zegt een consultant voor het Badoo date site, en waarschuwt dat veel mensen alleen dating-apps gebruiken om hun ego een boost te geven.

Experts zeggen dat het vaak zo is dat twee mensen die voor elkaar lijken te zijn gemaakt, geen contact maken. Dit komt meestal omdat mensen de neiging hebben achterover te leunen en te wachten tot iemand anders de eerste stap zet.

Het advies is om proactief te zijn en het initiatief te nemen als je de uitstraling van iemand leuk vindt – en dat geldt voor mannen en vrouwen. Hegmann zegt dat dappere vrouwen die gewoon besluiten om ‘ervoor te gaan’ meer kans hebben op succes.

Naast de moed die daarvoor nodig is, is het belangrijk om de juiste manier te vinden om het gesprek te beginnen. Experts raden aan om meer aandacht te besteden aan het eerste contact, bijvoorbeeld door verwijzingen naar profielfoto’s en teksten op te nemen.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan wat anderen in hun profiel zeggen. Het is vrij normaal dat mensen duidelijk maken dat ze alleen ge├»nteresseerd zijn in one-night stands. Negeer dat niet en verwacht van hen langdurige verbintenis – als je dat doet, zul je teleurgesteld zijn.

Slechte ervaringen zullen er waarschijnlijk toe leiden dat mensen kieskeuriger worden over mogelijke dates. Experts zeggen dat mensen hierdoor vaak dingen in hun eigen profiel opnemen die laten zien naar wat voor soort persoon ze niet op zoek zijn.