Net als alle andere moderne machines werd ook dit huishoudapparaat onderworpen aan vele veranderingen in vorm en inhoud, in overeenstemming met de veranderende levensstijl en houding van de mensen. Hectische levensstijlen van de mensen is een belangrijke reden waarom de was machine een onvermijdelijke gadget werd.

  • De moderne thuiswerkers hebben weinig tijd voor huishoudelijke taken, vanwege bepaalde dwingende omstandigheden zoals strakke werkroosters en langere werktijden.
  • Een andere reden is de klimatologische onzekerheid als gevolg van de opwarming van de aarde en de daaruit voortvloeiende veranderingen in de weersomstandigheden.
  • Traditionele methoden van wassen en drogen zijn tijdrovende oefeningen. De derde reden om te kiezen voor wasmachines is de universele houding van de mensen ten gunste van het behoud van water, dat in vele delen van de wereld een schaars goed aan het worden is.

Er zijn zo ontzetten veel verschillende wasmachines, doe er goed onderzoek naar

Als gevolg van de toenemende vraag naar wasmachines en drogers worden de markten overspoeld met ontelbare merken en modellen van de producten. Alle toonaangevende spelers op de consumentenmarkt hebben hun innovatieve modellen geïntroduceerd als reactie op de bemoedigende ondersteuning van de consument.

In het beginstadium van de introductie heeft de consument de producten zonder voorbehoud geaccepteerd. Zolang de machine in staat was om te wassen en te drogen, waren ze tevreden. Maar in de loop van de tijd veranderde de situatie. De consumenten wilden bepaalde specifieke kwaliteiten of kenmerken van de machines.

Een wasmachine moet energiezuinig zijn, kijk daarom naar Samsung of Bosch

Wil je een energiezuinige wasmachine? Bekijk dan in ieder geval Bosch en Samsung. Ze wilden energiezuinigheid omdat de kosten van energie elk jaar hoger werden. Ook werd water, zoals gezegd, een kostbaar goed en wilde de consument dat de machines minder water verbruikten. Ook hier werd de consument bewuster van het milieu en de geluidsoverlast. Ze wilden dus machines die geluidsarm zijn. Ze wilden ook de warmtestraling en het lekken van stoom elimineren. Vooral de moderne huisvrouwen hebben weinig of geen tijd om de werking van hun wasmachines te controleren en wilden programmeerbare of computergestuurde machines.